Poker tabber du MÅ unngå

Den største tabben blandt dårlige poker spillere og nybegynnere er å calle en dårlig hånd. «Jeg har jo dame og syv så om jeg treffer en dame på floppen bør jeg vinne. Får jeg 7 i tillegg får jeg potten garantert.»

Her har du et solid tips om du tenker slikt:

VÅKN OPP!

Stop å drøm og konsentrer deg om virkeligheten. Du kommer ikke til å vinne en stor pot med Q 7. Ok, kanskje hvis du er heldig, er ekstremt aggressiv eller om motstanderene har enda værre hender en deg. Men i teorien vinner du ikke med Q 7. Q 7 er bare et eksempel, det er mange hender som er like dårlige og aldri bør spilles.

Ta et eksempel at du er i en poker turnering og det er ti spillere rundt bordet. Om du er i en tidlig posisjon og du caller Q 7 har du nesten garantert tapt. Hva om noen raiser etter deg? Tror du helt seriøst at hånda di vil vinne? Om du er smart folder du denne hånden, hvis ikke du prøver å re-raise han for å skremme han ut, noe som forresten er idiotisk og farlig spill om du ikke vet hva du driver med.

Men la oss si at du er sta og nyskjerrig så du bare må se floppen. Om det ikke kommer en dame nå har du et stort problem. Hva om det kommer 4 9 J i forskjellige farger? Hva gjør du da? Motstanderen har raiset så sjansene er store for at han har A, K eller par. Tviler på at han har raiset en dårligere hånd en deg. Alt du kan håpe på nå er at han checker og du får se turn gratis.

Om floppen hadde vært for eksempel A 7 3 måtte du ha kastet dg uansett hva motstanderen måtte ha siden han representerer esset.

Så slutt med å spille kort som for eksempel Q 7, J 5 og 10 8. Spesielt rundt store bord med 8-10 spillere. Og enda mer spesielt om du er i en tidlig posisjon.